Webshop » Guest Beers » Cydrale - Samhain Oat Meal Stout 33cl

Cydrale - Samhain Oat Meal Stout 33cl

Samhain
Imperial Oatmeal Stout verrijkt met esdoorn- siroop en gerijpt met in Bourbon gerijpte geroosterde eiksnippers. Een stevige body zonder plomp te zijn, een lichte ondertoon van esdoorn. Van de eiksnippers komen gebrande, vanille en tannines. Moutig met een duidelijk geroosterd karakter, haver versterkt het mondgevoel, een tikje alcoholisch in de smaak door het restant van de Bourbon waarin het hout heeft geweekt.
Het beslag van dit bier word niet gespoeld, enkel het eerste wort word gebruikt om Samhain te brouwen. Dit om het maximale aan smaak uit de granen te benutten.
Jaarlijks word dit bier gepresenteerd in de nacht van 31 oktober op 1 november als eindejaarsbier. Volgens Wicca de dag dat de grens tussen onze wereld en die van de doden het dunst is zodat zij terug kunnen komen om met ons te feesten. Kelten beschouwden deze dag ook als de laatste van het oogstjaar, op 1 november starten de voorbereidingen voor het nieuwe oogstjaar.
Het eerste brouwsel van dit bier werd in 2018 gemaakt met de "Polderse Biervrienden" om het leven van "De Jerre" te gedenken.

€ 5.25

Available - Inventory: 4